Blogg

Kylig inledning på veckan!!!

2017-05-08 17:25

Vilket väderomslag!!!   I helgen hade vi 25 grader i skuggan och 40 grader i solen!!! I dag ångrade jag bittert att jag inte tog med mig mössa och vantar på min första långpromenad - detta är bara möjligt på våra breddgrader! Olika årstider, med bara en natt emellan!   Mitt på dagen i dag var det +7 grader och friska nordliga vindar. Under morgonen värkte det verkligen i fingrarna, vill jag lova. Som grädde på moset fick vi en rejäl hagelskur efter lunch! 

Nåja - för att vara lite mer positiv: Vi har nu officiellt trätt in i den (enligt mångas mening) vackraste tiden på året, nämligen mellan att häggen står i blom och syrenen börja blomma. I ärlighetens namn brukar det inte vara många dagar som skiljer dem åt. Men hur som helst befinner vi oss där nu. Och nog måste man tillstå att det är vackert!   Denna varma helg satte verkligen fart på allt. Äppelträden står nu också i blom. Slånen är underbar i sin vita skira blomning och plommonen likaså - fantastiskt!   Vi får verkligen hoppas att det inte blir någon mer nattfrost nu. Då är det fara med fruktskörden!

Vi fick dela upp oss på promenaderna i dag, för att alla skulle komma ut. Jag o Frida gick samma runda - dock inte samtidigt. Men vi gick så att vi möttes ute på vägen, så på det viset blev det tillfälle att ta foto av varandras grupper   Vi gick vår vanliga runda ute mellan Nosaby och Balsby. Ni ser karta. Blir knappt 1,3 mil och tar 3 timmar.

Ida gick upp till Hammarsjön och sedan till Tivoliparken och därifrån till Sommarlust. Blir drygt 1,1 mil och tog henne 2 timmar och 45 minuter. Ni ser även karta över den promenaden.

Därefter tog jag ut Nanook. Vi gick till Nosaby och därifrån till Fjälkinge. Ni ser även bilder och karta på detta. Jag missade dock att starta mätningen direkt när jag gick i väg. Även den rundan är drygt 1,2 mil och tog oss 2 timmar och 50 minuter.

Det har även funnits tid för mys i sofforna, som ni kan se 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Blogghistorik

«april 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Härlig eftermiddag i solskenet
Övriga gänget gick till Kyrkeliden
Milda gick till Österäng och Nosaby IP
Lugn och skön fredagseftermiddag
I dag gick hela gänget genom centrum
Var har du varit med den tungan, Thor??!
Nu sover vi
Full rulle!
Resten av gänget gick genom Tivoliparken och bort till Sommarlust
Sanne tog ut detta gäng på gamla golfbanan

Senast kommenterade
Milda inledde veckan med intervallträning vid Hammarsjön
Tanterna Kajsa, Messi och Molly strosar fram i sakta mak
Vår fd kollega Ida R kom och hälsade på
Världens mysigaste Ester
Vi gick till Nosaby IP
Onsdagen inleds med backintervaller ute på Kyrkeliden med Milda
Milda trivs hos Zizzou
Milda sprang till Sommarlust, Kulltorp och Nosaby
Vi gick till lägsta punkten o förbi Maxi tillbaka till Hammar
Milda sprang snabba, korta intervaller på torsdag morgon

Arkiv
2020
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019
  2018
  2017
  2016