Om oss

Jag som driver Hunddagiset heter Lotta Bertilsson och är drygt 40 år. Jag bor även i villan där jag bedriver verksamheten. Med mig bor mina två döttrar Alma 14 år och Ida 16 år och våra två egna hundar: Molly och Doris.

Min tanke med dagiset är att det ska vara en plats som hundarna längtar till. Det ska vara kul att vara på dagis! Här finns inga boxar eller burar. Alla hundarna går fritt inne i rummen på min villa. Jag har delat upp dem i tre grupper efter storlek och aktivitetnivå. Här har de gott om leksaker, kompisar och personal som älskar hundar 

Förutom mig själv har jag tre anställda och ofta praktikanter, som hjälper mig. Det behövs - vi går alltid på promenader på mellan tre och fyra timmar om dagarna och då behövs det ett antal händer att hålla alla koppel 

Vi är verkligen ett ur- och skurdagis! Ingen väderlek hindrar oss från att gå ut på våra långa promenader. Om er hund ska gå med på långpromenaden måste den lämnas innan klockan 9.00. Sedan går vi i väg och kommer följaktligen inte tillbaka förrän efter lunch. Om du vill hämta din hund innan klockan 14.00 behöver du meddela oss detta när du lämnar på morgonen, så att vovven säkert hinner tillbaka från promenaden i tid till detta. 

Jag har som regel att det ska finnas människor inne på alla avdelningar när vi är hemma, så att samtliga hundar har mänskligt sällskap. Det är viktigt för att hundarna ska kunna slappna av och trivas.

På eftermiddagarna skriver jag bloggen här på sidan. Där kan ni alltid se vad hundarna haft för sig under dagen - var de promenerat, hur länge och hur långt. Dessutom finns där alltid många foto från promenaden. Alla hundar ska synas på ett antal bilder där. Dessutom ser ni härliga bilder på lekande valpar och hundar som myser på alla avdelningarna på bloggen. Bilderna säger mer än vad ord kan om hur deras dag sett ut.

Efter vår långpromenad är det alltid lugnt här. Hundarna ligger i soffor, fåtöljer och i vissa fall på golvet och snarkar och myser. Det är skönt att vila efter så mycket motion 

Naturligtvis har vi vissa vovvar som inte klarar de extremt långa promenaderna:

  • Valpar och Bulldoggar bland annat, men även vissa hundar som helt enkelt inte har intresset av att vara ute och promenera. Dessa vovvar går först ut på en kortare morgonpromenad, på ca 30 minuter. Sedan finns här alltid minst en personal som är hemma hos dem under förmiddagen, när vi andra är ute och vandrar. De går sedan ut igen ca klockan 14 i mellan 30-40 minuter.
  • Sedan har vi även ett tredje alternativ där hundarna går 5 km. Det brukar ta dem mellan 75 och 90 minuter. Framför allt under de varma sommarmånaderna har vi en hel del hundar som föredrar att gå den sträckan i stället för den vanliga på upp emot 1,5 mil.

Under fliken "Fotoalbum" ser ni hur vi har det här hemma. Bilder säger mer än 1000 ord som man brukar säga.   Ni kan klicka på bilderna för att förstora dem. Där är bilder både från sommar och vinter, inne och ute. Mycket lek och mycket mys, precis som det är här varje dag.

Detta är dagiset med Glädjen och kärleken i centrum 

Mina döttrar (och hjälpredor): Alma och Ida

DSC02007DSC02257

Jag med vår egen vovve Zambo (071221-180107):

DSC00667